nieuws

Kamer staakt verzet ontpoldering

bouwbreed

den haag – De Tweede Kamer staakt het verzet tegen ontpoldering van 600 hectare landbouwgrond in Zeeland als natuurcompensatie voor de verdieping van de Westerschelde. VVD en CDA stemmen alsnog met de ontpoldering onder de strikte voorwaarde dat de boeren in het gebied daaraan vrijwillig meewerken. Regeringsfracties CDA en VVD hebben zich altijd sterk tegen de […]

den haag – De Tweede Kamer staakt het verzet tegen ontpoldering van 600 hectare landbouwgrond in Zeeland als natuurcompensatie voor de verdieping van de Westerschelde. VVD en CDA stemmen alsnog met de ontpoldering onder de strikte voorwaarde dat de boeren in het gebied daaraan vrijwillig meewerken.

Regeringsfracties CDA en VVD hebben zich altijd sterk tegen de ontpoldering verzet en de noodzaak van de ontwikkeling van nieuwe natte natuur in twijfel getrokken. Nu minister Veerman (landbouw) de Kamer heeft toegezegd dat de ontpoldering alleen op vrijwillige basis zal gebeuren, zijn de partijen bereid hun bezwaren in te slikken.

Met de steun van een kamermeerderheid van VVD CDA en PvdA staat Veerman niets meer in de weg om maandag een convenant met Zeeland te tekenen voor de Westerschelde. Om Zeeland te compenseren voor de ontpoldering geeft minister Peijs de provincie 100 miljoen euro voor betere toevoerwegen naar de Westerscheldetunnel.

Reageer op dit artikel