nieuws

Investering van 25 miljoen in Suriname

bouwbreed Premium

paramaribo – De Nederlandse kozijnenfabrikant Doorwin wil de komende jaren 25 miljoen euro investeren in Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij.

Dit zegt algemeen directeur J. Kersten van Doorwin. Zijn bedrijf staat op het punt de failliete staatsonderneming over te nemen. Niets lijkt de overname van Bruynzeel meer in de weg te staan. Met de Surinaamse Staat, eigenaar van het bedrijf, en de vakbond is overeenstemming bereikt over de voorwaarden. Doorwin betaalt rond de 10 miljoen euro voor het bedrijf en heeft toegezegd geen van de driehonderd werknemers te ontslaan. Het bedrijf neemt ook de concessie over van 140.000 hectare, waardoor de toevoer van hout is gegarandeerd.

Kersten, die de nieuwe Surinaamse loot zelf in eerste instantie zal leiden, zegt dat in het eerste jaar 15 miljoen euro wordt uitgetrokken om het bedrijf nieuw leven in te blazen.

Reageer op dit artikel