nieuws

Inventum ontwikkelt onzichtbare warmwaterbron voor keukens

bouwbreed

bilthoven – Met slechts 14 centimeter hoogte ontwikkelde Inventum een boiler die ruimte brengt in keukenkastjes. Gisteren had de marktintroductie plaats van deze onzichtbare warmwaterbron.

Wie direct warm water in de keuken beschikbaar wil hebben, offert daarvoor meestal een keukenkastje op. Een conventionele boiler neemt gemakkelijk een dergelijke ruimte in beslag. Ruimtebesparing was dan ook het uitgangspunt bij de zoektocht naar een nieuwe warmwaterboiler.

Inventum, producent van verschillende soorten warmte- en warmwaterapparatuur, ontwikkelde de �Modesto slide-in boiler�. Het is een compacte 14 centimeter hoge boiler. Directeur R. Verbree: “De geringe afmetingen zijn mogelijk door een combinatie van cycloonbeweging en vacuümtechniek. In een donutvormig, geïsoleerd reservoir kan het water onder hoge snelheid circuleren. Wanneer warm water wordt gebruikt, komt er koud water door de toevoer. Dit koude water gaat samen met het warme water onder hoge snelheid circuleren. Door het centrifuge-effect duwt het koude water het warme water naar buiten, net zo lang tot al het warme water uit de boiler is. Hiermee ontwikkelden we een compacte, volwaardige boiler voor het tien-litersegment.”

De boiler kan onder de keukenkastjes of tegen de zij- of achterwand worden geplaatst. Verbree verwacht veel belangstelling vanuit de hoek van de keukenbouwers die hiermee meer kastruimte kunnen aanbieden. De bescheiden, degelijk vormgegeven boiler heeft een grijze isolerende behuizing. De boiler heeft een temperatuur-instelknop met kinderbeveiliging.

De verpakking van de Modesto is ontworpen voor hergebruik. Door de voorklep van de doos af te scheuren langs een perforatierand wordt de doos een opberglade. “Met dit stukje hergebruik voegen we de extra factor duurzaamheid toe aan deze introductie.” Gisteren toonde Inventum de nieuwe boiler aan relaties en de pers. Eind deze maand start de introductie op de vakbeurs VSK in Utrecht.

De productie heeft plaats in de eigen fabriek. Via een netwerk van groothandels zal het product zijn weg naar de markt vinden. Verbree wil de wereldwijd beschermde boiler eerst in de Benelux introduceren, om deze daarna aan andere Europese landen en vervolgens ook buiten Europa te leveren.

Reageer op dit artikel