nieuws

India investeert miljarden in havens

bouwbreed Premium

new delhi – De komende zes jaar gaat India zo�n 18 miljard euro investeren in maritieme infrastructuur. De investering is nodig om de groeiende vraag naar handel in de vierde economie in Azië bij te kunnen houden. Het geld wordt uitgegeven aan baggerwerk, uitbreiding van havens, schepen en scheepswerven. Het investeringsprogramma is onderdeel van het […]

new delhi – De komende zes jaar gaat India zo�n 18 miljard euro investeren in maritieme infrastructuur. De investering is nodig om de groeiende vraag naar handel in de vierde economie in Azië bij te kunnen houden.

Het geld wordt uitgegeven aan baggerwerk, uitbreiding van havens, schepen en scheepswerven. Het investeringsprogramma is onderdeel van het Nationale Maritieme Ontwikkelingsprogramma, vertelde scheepvaartminister Baalu recentelijk.

“Het is noodzakelijk dat we onze maritieme infrastructuur verbeteren aangezien 90 procent van onze buitenlandse handel via de havens gaat”, aldus Baalu. Het meeste geld gaat zitten in verbetering van de twaalf grote havens in India. Daarbij gaat het vooral om verdieping van de toegangskanalen om grotere schepen binnen te kunnen halen.

Reageer op dit artikel