nieuws

Ierland investeert 1,5 miljard in wegen

bouwbreed

dublin – Het Ierse ministerie voor transport trekt dit jaar 1,5 miljard uit voor nieuwe snelwegen. Eén van de grootste projecten is de verbreding van de rondweg M50 rondom Dublin, die berucht is vanwege de dagelijkse files. In totaal wordt de aanleg van 334 kilometer nieuwe snelweg ter hand genomen, drie keer zoveel als de […]

dublin – Het Ierse ministerie voor transport trekt dit jaar 1,5 miljard uit voor nieuwe snelwegen. Eén van de grootste projecten is de verbreding van de rondweg M50 rondom Dublin, die berucht is vanwege de dagelijkse files.

In totaal wordt de aanleg van 334 kilometer nieuwe snelweg ter hand genomen, drie keer zoveel als de laatste drie jaar. In veel gevallen gaat het om nieuwe rondwegen. Tot nu toe houden veel Ierse snelwegen op aan de rand van een stad of stadje om aan het andere eind weer verder te gaan.

Daarnaast besteedt minister Cullen 60 miljoen aan een vierjarig programma om de verkeersborden en belijning te verbeteren. Veel borden moeten worden vervangen sinds vorig jaar de afstanden niet meer in mijlen maar in kilometers worden aangegeven.

Verder is 20 miljoen beschikbaar voor de aanleg van middenbermbeveiliging, die tot nu toe op veel Ierse snelwegen ontbreekt.

Reageer op dit artikel