nieuws

Holcim nestelt zich sterker in India

bouwbreed Premium

zürich – Holcim versterkt zijn positie in India. Het bouwstoffenbedrijf neemt 14,8 procent van de aandelen over van Gujarat Ambuja Cements (GACL). Afgesproken is om in een later stadium nogmaals 20 procent in te lijven, waarna Holcim ook de controle krijgt over het bestuur van de onderneming. GACL is met een capaciteit van 14 miljoen […]

zürich – Holcim versterkt zijn positie in India. Het bouwstoffenbedrijf neemt 14,8 procent van de aandelen over van Gujarat Ambuja Cements (GACL). Afgesproken is om in een later stadium nogmaals 20 procent in te lijven, waarna Holcim ook de controle krijgt over het bestuur van de onderneming. GACL is met een capaciteit van 14 miljoen ton het derde cementbedrijf van India.

Holcim is via zijn tweederde meerderheid aan houdstermaatschappij Ambuja Cement in India al actief bij twee Indiase cementbedrijven. De dochters Acel en ACC beschikken over een productiecapaciteit van 20 miljoen ton cement.

Holcim verwacht te kunnen profiteren van de opbloei van de Indiase economie. Momenteel is het jaarlijkse cementgebruik in het land jaarlijks slechts 125 kilogram per inwoner. Schatting is dat het cementgebruik van nu nog jaarlijks 136 miljoen ton komende jaren met 8 tot 9 procent zal stijgen.

De Zwitserse maatschappij Holcim is actief in zeventig landen. In Nederland is Krimpen aan den IJssel de uitvalsbasis.

Reageer op dit artikel