nieuws

Heijmans neemt Heitkamp voor 18 miljoen euro over

bouwbreed Premium

rosmalen – Heijmans neemt de Duitse spoorwegbouwer Heitkamp Rail over voor ongeveer 18 miljoen euro. Het bedrag wordt voldaan in contanten. Dat heeft het Rosmalense bouwconcern gisteren bekendgemaakt. Vorig jaar oktober meldde Heijmans al dat ze Heitkamp Rail wilde overnemen. Afgelopen maanden is besteed aan het boekenonderzoek. Met Heitkamp Rail, dat actief is op de […]

rosmalen – Heijmans neemt de Duitse spoorwegbouwer Heitkamp Rail over voor ongeveer 18 miljoen euro. Het bedrag wordt voldaan in contanten. Dat heeft het Rosmalense bouwconcern gisteren bekendgemaakt.

Vorig jaar oktober meldde Heijmans al dat ze Heitkamp Rail wilde overnemen. Afgelopen maanden is besteed aan het boekenonderzoek. Met Heitkamp Rail, dat actief is op de Nederlandse spoorwegbouwmarkt, haalt Heijmans expertise in aanleg en onderhoud van rails binnen. Het concern heeft al ervaring met de aanleg van grote spoorwegprojecten, zoals de hogesnelheidslijn en de Betuwelijn. Bij deze projecten nam Heijmans de betonbouw voor zijn rekening.

De overname is vooral ingegeven door de ontwikkelingen in de spoorwegbouw. Opdrachten worden steeds vaker integraal uitbesteed. Aanleg en onderhoud van spoorwegen wordt gekoppeld aan spoorweggerelateerde betonbouw en omgekeerd. Heitkamp Rail, opgericht in 1908, is volgens Heijmans een winstgevend bedrijf. De omzet kwam afgelopen jaar uit op ongeveer 65 miljoen euro.

Reageer op dit artikel