nieuws

Gemeenteambtenaren Utrecht onder één dak

bouwbreed

utrecht – Vanaf 2011 zullen alle Utrechtse gemeenteambtenaren zijn gehuisvest in één groot nieuwbouwkantoor aan het Jaarbeursplein. Dat heeft de Utrechtse gemeenteraad definitief besloten na jarenlang gesteggel over de vraag of de gemeente haar ambtenaren wel of niet gecentraliseerd moet huisvesten. Het nieuw te bouwen stadskantoor maakt deel uit van de plannen voor vernieuwing in […]

utrecht – Vanaf 2011 zullen alle Utrechtse gemeenteambtenaren zijn gehuisvest in één groot nieuwbouwkantoor aan het Jaarbeursplein. Dat heeft de Utrechtse gemeenteraad definitief besloten na jarenlang gesteggel over de vraag of de gemeente haar ambtenaren wel of niet gecentraliseerd moet huisvesten.

Het nieuw te bouwen stadskantoor maakt deel uit van de plannen voor vernieuwing in het stationsgebied, die eveneens na jaren touwtrekken eind vorig jaar zijn goedgekeurd. Het bestuur wacht al op antwoord voor nieuwbouw sinds 2000, toen opnieuw het oude stadhuis in gebruik werd genomen. Elf verschillende diensten liggen versnipperd over zestig panden in de stad. Centralisatie is nodig om doelmatiger te kunnen werken, samenwerking te bevorderen en de huisvestingskosten te drukken.

De contracten voor de nieuwbouw zijn voor 25 jaar vastgelegd met NS Vastgoed, waar de gemeente het gebouw van gaat huren. Het totale vloeroppervlak wordt naar verwachting 54.500 vierkante meter, voor totaal 2500 ambtenaren. Er komt een ruime fietsenstalling en een parkeergarage.

Reageer op dit artikel