nieuws

Failliete aannemer Voogt maakt doorstart

bouwbreed

smilde – Het onlangs failliet verklaarde aannemersbedrijf Voogt BV in Smilde maakt een doorstart. De nieuwe eigenaar is aannemingsbedrijf Hegeman BV uit Nijverdal, dat met één van de voormalige eigenaren, A. Voogt, het bedrijf in afgeslankte vorm gaat voortzetten. Voor vijftien van de 33 werknemers zal er na de doorstart werk zijn. Voogt zorgde door […]

smilde – Het onlangs failliet verklaarde aannemersbedrijf Voogt BV in Smilde maakt een doorstart.

De nieuwe eigenaar is aannemingsbedrijf Hegeman BV uit Nijverdal, dat met één van de voormalige eigenaren, A. Voogt, het bedrijf in afgeslankte vorm gaat voortzetten. Voor vijftien van de 33 werknemers zal er na de doorstart werk zijn.

Voogt zorgde door het faillissement voor grote onrust bij een tiental toekomstige huizenbezitters in de nieuwe woonwijk Kloosterveen in Assen. De aannemer was al, zónder een garantie van het Garantie Instituut Woningbouw, begonnen met de bouw van de woningen. Als een andere aannemer de klus moet overnemen en afmaken, gaat dat altijd gepaard met fikse, niet te verhalen, extra kosten.

Of de huizenbezitters vanwege de snelle doorstart geheel uit de financiële problemen zijn, is nog onduidelijk.

Hegeman heeft via de curator wel laten weten de kopers enigszins tegemoet te zullen komen in het geval er sprake is van extra kosten.

Reageer op dit artikel