nieuws

Duitse BAM-dochter stapt uit tunnelproject Maleisië

bouwbreed

bunnik – De Duitse BAM-dochter Wayss & Freytag Ingenieurbau stapt uit het Maleisische tunnelproject Smart. Het bouwconcern onderhandelt met de opdrachtgever over ontbinding van het lopende contract.

Dat heeft BAM gisteren bekendgemaakt. Woordvoerder A. Pronk weigert in te gaan op de beweegredenen van de aannemer. “We willen niet via de media soebatten met onze opdrachtgever”, verklaart hij. “Maar dat het project niet naar onze tevredenheid gaat, mag duidelijk zijn. Zo�n stap neemt je immers niet zomaar. Bij mijn weten zijn we niet eerder tussentijds opgestapt.” Ook de opdrachtgever heeft volgens Pronk aangegeven de overeenkomst met de bouwer op te zeggen.

Wayss & Freytag haalde het contract, met een waarde van 83 miljoen euro, in 2003 binnen. Sinds 2004 wordt er gewerkt aan de tunnel in het centrum van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. De Duitse BAM-dochter is verantwoordelijk voor de aanleg van 5,4 kilometer tunnel, die met een diameter van ruim 13 meter doorgaat als de grootste van Zuidoost-Azië.

Het project staat te boek als prestigieus omdat de tunnel een dubbelfunctie krijgt: behalve voor het autoverkeer, zal de tunnel ook worden gebruikt voor de afvoer van regenwater.

De voorgenomen beëindiging van het contract heeft volgens de BAM-zegsman “geen gevolgen” voor de eerder uitgesproken omzet- en resultaatverwachting van het bouwconcern.

Reageer op dit artikel