nieuws

Diederen toont nieuwe putranden met deksels

bouwbreed

heeze – Diederen Afwateringstechniek levert putranden en putdeksels die geheel van kunststof zijn vervaardigd. De afsluitbare deksels hebben een antislipprofiel en vergen volgens de fabrikant uit Heeze geen onderhoud. Een sifon sluit het systeem stankdicht af.

Diederen vervaardigt het deksel en het kader uit glasvezelversterkt polyurethaan. Tussen het deksel en het kader vormt een dichting uit neopreen een hermetische afdichting voor vloeistoffen en gassen. Een afsluitsysteem met twee of vier punten houdt het deksel op zijn plaats. Het bedrijf uit Heeze levert deksels voor een statische belasting van 12,5, 2,5 en 40 ton conform EN-124.

Tevens levert de fabrikant een put uit pvc waarvan het deksel en het kader uit composietmateriaal zijn gemaakt. Deksel en kader zijn op de onderliggende kamer 8 centimeter in hoogte te regelen tot het niveau van de omsluitende afwerking. Het deksel weegt 4 kilo en zit op twee punten vast. De hoogte van de put is in te stellen van 60 tot 35 centimeter. Diederen levert er opzetstukken bij van 100, 50 en 30 centimeter. De belasting op het putdeksel drukt niet op het putlichaam.

Marktpleinen

Het deksel en de behuizing van de hydrantpot van Diederen zijn eveneens van composietmateriaal gemaakt en wegen samen 13 kilo. De pot is bedoeld voor waterhydrantkranen en waterafsluiters op waterleidingen.

De zogeheten connectionbox voorziet bijvoorbeeld marktpleinen van energie. Het deksel en het kader zijn eveneens uit composietmateriaal gemaakt waardoor het geheel ruim 4 kilo weegt. Het deksel zit op vier punten vast terwijl tussen deksel, kader en box twee afdichtingen zitten.

Deksel en kader zijn in hoogte 8 centimeter op de onderliggende box uit pvc te verstellen tot het niveau van de omsluitende afwerking.

Reageer op dit artikel