nieuws

Controlestrook meet legionellabacteriën

bouwbreed Premium

den haag – Aan de lopende band watermonsters testen op legionellabacteriën en direct uitsluitsel krijgen, kan met controlestroken die het Jet Propulsion Laboratory ontwikkelt. Deze onderzoeksafdeling van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA biedt de controletechniek sinds kort in licentie aan. De controlestrook is een polymeer die is voorzien van een materiaal dat reageert op specifieke stoffen […]

den haag – Aan de lopende band watermonsters testen op legionellabacteriën en direct uitsluitsel krijgen, kan met controlestroken die het Jet Propulsion Laboratory ontwikkelt. Deze onderzoeksafdeling van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA biedt de controletechniek sinds kort in licentie aan.

De controlestrook is een polymeer die is voorzien van een materiaal dat reageert op specifieke stoffen van specifieke bacteriën. Dat kunnen bijvoorbeeld legionellabacteriën zijn of bacteriën die vervuiling in de de bodem en het grondwater opruimen. Het controlemateriaal wordt zodanig gevormd dat het uitsluitend kan reageren op specifieke moleculen. Daardoor verandert de dikte van de controlestrook en dus de golflengte van het licht dat er doorheen komt. Meten van de lichtverandering en interpretatie van de meetwaarden geeft uitsluitsel over bijvoorbeeld de concentratie van bacteriën in een monster.

Reageer op dit artikel