nieuws

Consument reageert nog altijd voorzichtig

bouwbreed

voorburg – Het consumentenvertrouwen is in januari niet verder toegenomen. Dat blijkt uit metingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Afgelopen halfjaar is het vertrouwen van de consumenten aanzienlijk verbeterd. In augustus noteerde het CBS op zijn index een score van -27. Sindsdien krabbelde dat cijfer geleidelijk op tot -15 in januari. Over grote […]

voorburg – Het consumentenvertrouwen is in januari niet verder toegenomen. Dat blijkt uit metingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Afgelopen halfjaar is het vertrouwen van de consumenten aanzienlijk verbeterd. In augustus noteerde het CBS op zijn index een score van -27. Sindsdien krabbelde dat cijfer geleidelijk op tot -15 in januari.

Over grote aankopen zoals huizen zijn de consumenten nog steeds bijzonder negatief. De wijzer liep in de periode van juni tot januari van -36 naar -29. Ook de beoordeling van het economisch klimaat in het afgelopen jaar, is sterk negatief. De score van -49 zoals in augustus worden niet meer gehaald maar de uitslag -25 is nog steeds verre van rooskleurig.

Over de financiële situatie van het komende jaar zijn de consumenten een stuk optimistischer, al is de nullijn nog steeds niet bereikt. In het cijfer -8 weerspiegelt zich het wantrouwen voor het loonstrookje van deze maand.

Reageer op dit artikel