nieuws

Conflict over illegale werktent duurt voort

bouwbreed Premium

dordrecht – De mobiele werktent op de Moerdijkbrug is weer opgebouwd en Rijkswaterstaat heeft de wegwerkzaamheden deze week hervat. Het aanbrengen van hogesterktebeton op de rijbaan richting Rotterdam is een paar weken uitgelopen. Het was de bedoeling rond de kerst klaar te zijn, maar dat wordt nu eind januari, verwacht Rijkswaterstaat. Eind april of begin […]

dordrecht – De mobiele werktent op de Moerdijkbrug is weer opgebouwd en Rijkswaterstaat heeft de wegwerkzaamheden deze week hervat. Het aanbrengen van hogesterktebeton op de rijbaan richting Rotterdam is een paar weken uitgelopen. Het was de bedoeling rond de kerst klaar te zijn, maar dat wordt nu eind januari, verwacht Rijkswaterstaat. Eind april of begin mei begint dan hetzelfde werk aan de andere rijbaan.

Intussen is er nog geen zicht op een snelle oplossing in het conflict dat Rijkswaterstaat met de gemeenten Dordrecht en Moerdijk heeft over de tent. De gemeenten eisen een bouwvergunning, maar Rijkswaterstaat wil die niet aanvragen.

De bezwarencommissies van zowel Moerdijk als Dordrecht hebben de bezwaren van Rijkswaterstaat tegen het opleggen van een dwangsom inmiddels ongegrond verklaard.

In Moerdijk is Rijkswaterstaat ook in beroep gegaan tegen het besluit van de gemeente om bestuursdwang op te leggen. Die procedure loopt nog. De gemeente Dordrecht besluit waarschijnlijk volgende week of ze ook bestuursdwang wil toepassen. Dat zou betekenen dat ze Rijkswaterstaat dwingt de tent te verwijderen.

Reageer op dit artikel