nieuws

Cementfabriek draait op beendermeel

bouwbreed

kinnegad – De Ierse cementfabriek Lagan Cement in Kinnegad gaat tot 50.000 ton vlees- en beendermeel van runderen per jaar gebruiken als brandstof. Het bedrijf hoopt daarmee bijna de helft van de dure kolen door het dierlijke afval te vervangen. Vlees- en beendermeel mag sinds de BSE-crisis niet meer worden verwerkt tot dierenvoer. Ierland beschikt […]

kinnegad – De Ierse cementfabriek Lagan Cement in Kinnegad gaat tot 50.000 ton vlees- en beendermeel van runderen per jaar gebruiken als brandstof. Het bedrijf hoopt daarmee bijna de helft van de dure kolen door het dierlijke afval te vervangen. Vlees- en beendermeel mag sinds de BSE-crisis niet meer worden verwerkt tot dierenvoer. Ierland beschikt echter niet over faciliteiten om het restafval op een verantwoorde manier te verbranden en moet nu grote hoeveelheden vlees- en beendermeel naar het buitenland vervoeren. Vanwege het mogelijke gevaar hebben omwonenden van de fabriek ernstig geprotesteerd tegen het plan het afvalproduct als brandstof te gebruiken. Om aan de bezwaren tegemoet te komen, wordt het meel aangevoerd in verzegelde containers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels