nieuws

Beroemde skischans in Oslo moet afgebroken

bouwbreed Premium

oslo – De beroemde skispringschans Holmenkollen in de Noorse hoofdstad Oslo zal worden afgebroken. De uit 1892 stammende schans voldoet niet meer aan de eisen van het internationale skisportfederatie. Als Noorwegen kans wil maken op de organisatie van het WK in 2011 moet er een nieuwe worden gebouwd. De Noorse rijksmonumentendienst betreurt de noodzaak, maar […]

oslo – De beroemde skispringschans Holmenkollen in de Noorse hoofdstad Oslo zal worden afgebroken. De uit 1892 stammende schans voldoet niet meer aan de eisen van het internationale skisportfederatie. Als Noorwegen kans wil maken op de organisatie van het WK in 2011 moet er een nieuwe worden gebouwd.

De Noorse rijksmonumentendienst betreurt de noodzaak, maar geeft in principe wel toestemming. Voorwaarde is dat een nieuw te bouwen schans dezelfde hoge architectonische kwaliteit krijgt en tevens zijn functie kan behouden als nationaal symbool.

De schans is in totaal veertien keer uitgebreid/gerenoveerd.

Reageer op dit artikel