nieuws

BAM en Volker strijden om tunnel

bouwbreed

newcastle upon tyne – BAM�s Britse utiliteitsdochter Edmund Nuttall en Volker Stevin Construction Europe behoren tot de drie consortia die hebben ingeschreven voor de nieuwe Tyne Tunnel bij Newcastle. Met het project, dat eind 2010 klaar moet zijn, is een bedrag gemoeid van ongeveer 270 miljoen euro. De shortlist van de drie laatste gegadigden is […]

newcastle upon tyne – BAM�s Britse utiliteitsdochter Edmund Nuttall en Volker Stevin Construction Europe behoren tot de drie consortia die hebben ingeschreven voor de nieuwe Tyne Tunnel bij Newcastle. Met het project, dat eind 2010 klaar moet zijn, is een bedrag gemoeid van ongeveer 270 miljoen euro.

De shortlist van de drie laatste gegadigden is bekend gemaakt door de opdrachtgever, Tyne and Wear Passenger Transport Authority. Nuttall zit in een consortium met de Britse aannemer Mowlem en het Franse Vinci, terwijl Volker samenwerkt met Balfour Beatty. De derde gegadigde is een samenwerking van Bouygues met twee financiële instellingen. Eerder trok een vierde kandidaat met onder meer Hochtief zich terug uit de slag. De consortia hebben nu tot begin augustus om hun plannen verder uit te werken.

Onder de Tyne in Noord-Engeland ligt al een oude toltunnel. Die kan het verkeer al lang niet meer aan. Na een jaren durende procedure gaat het ministerie voor ruimtelijke ordening akkoord met de aanleg van een tweede toltunnel.

Reageer op dit artikel