nieuws

Atelier Pro ontwerpt eerste ziekenhuis

bouwbreed

amersfoort – Meander Medisch Centrum heeft architect Hans van Beek van Atelier Pro uitgekozen voor het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort. De keuze voor Atelier Pro was unaniem na een lange selectieprocedure waarbij veel bureaus onder de loep zijn genomen. “Het is een bureau dat veel ervaring heeft met grote […]

amersfoort – Meander Medisch Centrum heeft architect Hans van Beek van Atelier Pro uitgekozen voor het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort.

De keuze voor Atelier Pro was unaniem na een lange selectieprocedure waarbij veel bureaus onder de loep zijn genomen. “Het is een bureau dat veel ervaring heeft met grote projecten en complexe gebouwen, maar nog niet in de ziekenhuisbouw. “Ze zijn echter wel oorspronkelijk, verfrissend, creatief en prikkelend. In hun ontwerpen staan ontmoetingsruimten centraal. Zoals ze zelf zeggen: ze bouwen geen massa, maar creëren ruimte”, zegt voorzitter van de raad van bestuur J. Kleijne.

Meander Medisch Centrum gaat met de keuze van de architect een nieuwe fase in. Nu breken er enkele maanden van relatieve stilte aan. De gemeente werkt aan het bestemmingsplan, architect Van Beek gaat aan de slag met het ontwerp. De aanbesteding vindt of in de ontwerpfase eind 2006 plaats of tijdens de bestekfase eind 2007 waarop de bouw begint. De vervangende nieuwbouw voor de twee huidige vestigingen van het Meander Medisch Centrum kost ongeveer 150 miljoen euro.

Reageer op dit artikel