nieuws

Arriva doet proef met mobiel treinstation

bouwbreed Premium

groningen – Vervoerbedrijf Arriva wil een proef nemen met mobiele treinstations. Het gaat om tijdelijke stations die snel zijn te verplaatsen. De provincie Groningen heeft Arriva gevraagd een dergelijk station te testen in Hoogkerk bij Groningen. Daardoor kan de provincie beoordelen of er in de toekomst definitief een treinstation moet komen. Arriva exploiteert zes regionale […]

groningen – Vervoerbedrijf Arriva wil een proef nemen met mobiele treinstations. Het gaat om tijdelijke stations die snel zijn te verplaatsen. De provincie Groningen heeft Arriva gevraagd een dergelijk station te testen in Hoogkerk bij Groningen. Daardoor kan de provincie beoordelen of er in de toekomst definitief een treinstation moet komen. Arriva exploiteert zes regionale spoorlijnen in Friesland en Groningen.

De ontwikkeling van het mobiele treinstation verkeert nog in een prille fase, de ontwerpen zijn nog niet getekend. Arriva denkt aan overdekte en verlichte constructies van metaal en glas die in korte tijd kunnen worden gebouwd. Vermoedelijk kan het eerste mobiele treinstation ter wereld in het jaar 2008 in Groningen worden getest. Arriva wil de mobiele treinstations inzetten bij bijzondere evenementen of om te testen of het interessant is om in een bepaalde wijk of een bepaald gebied een treinstation te realiseren. Vooralsnog wacht Arriva op toestemming van de spoorwegbeheerder ProRail om een mobiel treinstation te mogen gebruiken.

Reageer op dit artikel