nieuws

Arcelor doet hoger bod op Canadees Dofasco

bouwbreed

parijs – De strijd om de overname van het Canadese staalconcern Dofasco heeft weer een hoger bod opgeleverd. Gisteren liet het Europese staalconcern Arcelor weten voor een aandeel 71 Canadese dollar te willen betalen. Het totaalbedrag komt daarmee op 4,11 miljard euro te staan. Zaterdag maakte het Duitse ThyssenKrupp bekend voor een aandeel Dofasco 68 […]

parijs – De strijd om de overname van het Canadese staalconcern Dofasco heeft weer een hoger bod opgeleverd. Gisteren liet het Europese staalconcern Arcelor weten voor een aandeel 71 Canadese dollar te willen betalen. Het totaalbedrag komt daarmee op 4,11 miljard euro te staan.

Zaterdag maakte het Duitse ThyssenKrupp bekend voor een aandeel Dofasco 68 dollar over te hebben. Het Duitse staalconcern overtrof daarmee het bod van 63 dollar dat het in Luxemburg gevestigde Arcelor eerder deed.

Arcelor opende de biedingsstrijd om het Canadese concern in november met een overnamebod van 56 dollar per aandeel. ThyssenKrupp ging daaroverheen met een bod van 61,50 dollar. Toen al liet Dofasco weten wel met het Duitse bedrijf in zee te willen gaan. Arcelor, na Mittal het grootste staalconcern ter wereld, bood later 63 dollar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels