nieuws

Amvest mikt op beheer 22.000 woningen

bouwbreed

amsterdam – Amvest is van plan komende jaren gemiddeld 1250 nieuwe woningen in de markt te zetten. Basis vormt de ontwikkeling voor een bedrag van 1,5 miljard euro. Eind 2008 zal Amvest 22.000 woningen beheren.

Directeur M. Maas vindt de tijd rijp om de woningportefeuille substantieel uit te breiden. “Door de hoge desinvesteringen is de portefeuille afgelopen jaren sterk vernieuwd. We zijn vooral te vinden in de Randstad en haar flanken”.

Amvest heeft zijn ontwikkelingspijplijn fors uitgebreid. Gunstig bovendien is de toenemende vraag vanuit de huurmarkt. De aandeelhouders PGGM en Aegon willen meer geld steken in het vastgoedfonds. Het verkooptempo van de woningen wordt bij Amvest verlaagd van 1000 naar 400 tot 500 per jaar. Tezamen met de nieuwbouw van jaarlijks 1250 woningen groeit de portefeuille van Amvest zo met 800 tot 1000 per jaar. De groei van de portefeuille gebeurt op diverse manieren. Belangrijk zijn de van derden verworven sleutelklare projecten. Voorbeelden zijn het Haagse Babylon (168 woningen), Ypenberg (274 woningen) en Zalmhaven Rotterdam (198 woningen). Tevens werkt Amvest – met partners – aan grootschalige gebiedsontwikkelingen zoals Bergse Haven in Bergen op Zoom (2700 woningen) en de Westpolder in Berkel en Rodenrijs (2700 woningen).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels