nieuws

Ambassade VS kan naar plek bij Duindigt

bouwbreed

wassenaar – De gemeenteraad van Wassenaar is akkoord met een nieuwe plek voor de Amerikaanse ambassade. Die kan komen op de hondenrenbaan bij Duindigt. Komende week behandelt de raad een voorstel over de verhuizing. De ambassade is nu nog gevestigd in het centrum van Den Haag maar veroorzaakt daar veel overlast. Het was eerst de […]

wassenaar – De gemeenteraad van Wassenaar is akkoord met een nieuwe plek voor de Amerikaanse ambassade. Die kan komen op de hondenrenbaan bij Duindigt. Komende week behandelt de raad een voorstel over de verhuizing.

De ambassade is nu nog gevestigd in het centrum van Den Haag maar veroorzaakt daar veel overlast. Het was eerst de bedoeling dat de diplomatieke vestiging naar park Clingendael (ook grondgebied Wassenaar) zou gaan, maar dat stuitte op veel verzet. Den Haag is in principe ook al akkoord met de nieuwe plek. De ambassade moet zich er nog over uitspreken.

Reageer op dit artikel