nieuws

Akkoord bereikt over bouw provinciehuis

bouwbreed

De gemeenteraad van Leeuwarden is akkoord met de nieuwbouw van de provincie Friesland in de Friese hoofdstad. Dat bleek maandagavond tijdens de commissievergadering van de raad. De raad dreigde eerder een streep door de nieuwbouw te zetten. Het ontwerp voor de 60 miljoen euro kostende nieuwbouw moest daarop radicaal worden aangepast.

De gemeenteraad van Leeuwarden is akkoord met de nieuwbouw van de provincie Friesland in de Friese hoofdstad. Dat bleek maandagavond tijdens de commissievergadering van de raad. De raad dreigde eerder een streep door de nieuwbouw te zetten. Het ontwerp voor de 60 miljoen euro kostende nieuwbouw moest daarop radicaal worden aangepast.
Tijdens de commissievergadering maandagavond was de raad nog niet tevreden en werden de geplande twee windmolens boven op het dak van de 45 meter hoge nieuwbouw van tafel geveegd. Pas daarna ging de raad akkoord met de nieuwbouw.
Nadat de raad in eerste instantie het ontwerp van de nieuwbouw afschoot, reageerde verantwoordelijk gedeputeerde Ton Baas woest. Hij dreigde Leeuwarden te verlaten en met het provinciehuis naar Drachten te verkassen. Door het groene licht van de raad is dat dreigement van tafel.
Sinds begin dit jaar zitten de duizend ambtenaren van de provincie in noodgebouwen in de Friese hoofdstad. Uiterlijk 31 december 2009 moet het nieuwe onderkomen van de provincie klaar zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels