nieuws

Aannemer vervangt trap schouwburg

bouwbreed

hoorn – De betonnen trap op het voorplein van de Hoornse schouwburg wordt op kosten van de aannemer vervangen vanwege fouten bij de productie. Het beton van de huidige trap bleek onvoldoende gehard en is te snel uit de bekisting gehaald. In het voorjaar van 2005 bleek de trap grote beschadigingen te vertonen, nog geen […]

hoorn – De betonnen trap op het voorplein van de Hoornse schouwburg wordt op kosten van de aannemer vervangen vanwege fouten bij de productie.

Het beton van de huidige trap bleek onvoldoende gehard en is te snel uit de bekisting gehaald. In het voorjaar van 2005 bleek de trap grote beschadigingen te vertonen, nog geen jaar nadat de nieuwe schouwburg was opgeleverd. De gemeente stelde de leverancier aansprakelijk.

Twee alternatieven van de aannemer om de problemen te verhelpen, wees het college af. Zo is gesproken over het aanbrengen van een coating of het bekleden van de trap met natuurstenen platen.

Reageer op dit artikel