nieuws

Werk aan Roertunnel tijdelijk stilgelegd

bouwbreed

roermond – Rijkswaterstaat heeft het werk aan de Roertunnel van de A73-zuid in Roermond tijdelijk stilgelegd. Het trillen van damwanden zou mogelijk gevaarlijke trillingen opleveren, mede omdat de grond ter plaatse hard is. Aannemer Besix-Strukton gaat de komende dagen onderzoeken of de damwanden op een andere manier geplaatst kunnen worden. Voor het inbrengen van de […]

roermond – Rijkswaterstaat heeft het werk aan de Roertunnel van de A73-zuid in Roermond tijdelijk stilgelegd. Het trillen van damwanden zou mogelijk gevaarlijke trillingen opleveren, mede omdat de grond ter plaatse hard is.

Aannemer Besix-Strukton gaat de komende dagen onderzoeken of de damwanden op een andere manier geplaatst kunnen worden. Voor het inbrengen van de stalen platen tot een diepte van 12 meter had de aannemer een week uitgetrokken, maar die periode wordt zeker overschreden.

Aanleiding voor het stopzetten van het werk zijn klachten uit de naburige wijk Kitskensberg over scheurvorming in woningen. De gemeente, Rijkswaterstaat en de Belgische aannemer hebben inmiddels metingen verricht. Rijkswaterstaat had eerder weliswaar proefboringen gedaan om de bodemgesteldheid vast te stellen, maar die blijkt op veel plaatsen toch anders dan verwacht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels