nieuws

Hunter Douglas toont zich als slechte belegger

bouwbreed

rotterdam – Raambekleder Hunter Douglas heeft in de eerste zes maanden van dit jaar minder winst gemaakt dan in dezelfde periode in 2004. Dit komt omdat het bedrijf kennelijk een slechte belegger is.

Het nettoresultaat ging van 57,1 miljoen euro naar 47,4 miljoen euro. Dat komt vooral door de 12,3 miljoen euro verlies op de beleggingsportefeuille. In de eerste helft van vorig jaar leverden beleggingen Hunter Douglas nog een winst op van 2,3 miljoen euro. De beleggingsportefeuille had eind juni een reële waarde van 517,2 miljoen euro. Vooral door de verkoop van meer producten en bijdragen uit overnames steeg de omzet met bijna 5 procent tot ruim 909 miljoen euro. Daarmee werden zelfs de nadelen van de zwakkere dollar opgevangen.

Het bedrijfsresultaat groeide met 7 procent tot 93 miljoen euro. Wereldwijd gezien vielen de resultaten in Latijns-Amerika op. Daar verkocht Hunter Douglas fors meer en groeide de omzet met 23 procent. Het bedrijf geeft geen concrete verwachting af maar is nog steeds “voorzichtig optimistisch” voor de rest van dit jaar. Topman R. Sonnenberg deed het voor zichzelf aanzienlijk beter. Hij vergrootte, ondanks verzet van minderheidsaandeelhouders, zijn belang in het bedrijf. Met de aanschaf van ruim 10 miljoen aandelen heeft de oprichter inmiddels bijna 72 procent van de aandelen in handen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels