nieuws

Burgemeesters willen herstructurering regio

bouwbreed

roermond – De burgemeesters van twaalf Midden-Limburgse gemeenten wensen een ingrijpende reorganisatie van de regio. Zo willen ze een verdubbeling van rijbanen van de verbinding Roermond-Weert (N280), een grootschalige herstructurering van twee Roermondse volkswijken en ontsluiting van een groot bedrijventerrein bij Echt. De burgemeesters hebben zitting in een stuurgroep Samenwerking Midden-Limburg, die maandagavond deze plannen […]

roermond – De burgemeesters van twaalf Midden-Limburgse gemeenten wensen een ingrijpende reorganisatie van de regio. Zo willen ze een verdubbeling van rijbanen van de verbinding Roermond-Weert (N280), een grootschalige herstructurering van twee Roermondse volkswijken en ontsluiting van een groot bedrijventerrein bij Echt.

De burgemeesters hebben zitting in een stuurgroep Samenwerking Midden-Limburg, die maandagavond deze plannen presenteerde. De plannen zouden met voorrang moeten worden gerealiseerd om zo centrumgemeente Roermond te helpen met het oplossen van knellende stedelijke problemen.

De stuurgroep wil verder een toeristische boulevard in Roggel ontwikkelen, evenals twee bedrijventerreinen in Maasbracht en Haelen. De Maashaven in Roermond zou moeten worden uitgebouwd. Realisatie is mogelijk via een regiofonds, waarin alle betrokken gemeenten geld storten. De bedoeling is de regio Roermond/Weert op die manier economisch sterker te maken. Of het zover komt, is onzeker. Zodra het om de centen gaat, blijken nogal wat raadsleden van gemeenten, vooral aan de westkant van de Maas, onoverkomelijke bezwaren te hebben.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels