nieuws

CBS in greep van forse saneringen

bouwbreed

voorburg – Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft vorig jaar 143 banen geschrapt. Tot het jaar 2012 zullen nogmaals 677 arbeidsplaatsen vervallen. De afslanking is het gevolg van de afnemende geldstroom vanuit de overheid. Over zeven jaar beoogt het CBS nog 1900 medewerkers te tellen. Het CBS bereidt zich voor Voorburg te verlaten en […]

voorburg – Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft vorig jaar 143 banen geschrapt. Tot het jaar 2012 zullen nogmaals 677 arbeidsplaatsen vervallen. De afslanking is het gevolg van de afnemende geldstroom vanuit de overheid. Over zeven jaar beoogt het CBS nog 1900 medewerkers te tellen.

Het CBS bereidt zich voor Voorburg te verlaten en neer te strijken in de Haagse nieuwbouwwijk Leidschenveen. De verhuizing zal wat de statistici betreft uiterlijk plaatsvinden in 2007. Voor de vestiging in Heerlen is nog geen keuze gemaakt ten aanzien van verhuizing of renovatie. Een samenvoeging van beide vestigingen is volgens de directie in ieder geval niet aan de orde. De omzet van het CBS bedroeg vorig jaar 167 miljoen euro. Van het geld kwam een kleine 160 miljoen van de rijksoverheid. Directeur G. van der Veen constateert een forse spanning tussen de beschikbare middelen en de ambities van het CBS.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels