nieuws

Maaswerken schrapt risicoreservering

bouwbreed

den haag – Minister Peijs (verkeer) schrapt de risicoreservering van de Zandmaas en Grensmaas. Op advies van de Algemene Rekenkamer zal de term niet meer terugkomen in voortgangsrapportages en bij nieuwe grote projecten. Het begrip wordt te veel geassocieerd met de risicoreservering van bijna een miljard euro van de hsl-zuid en de Betuweroute. De minister […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) schrapt de risicoreservering van de Zandmaas en Grensmaas. Op advies van de Algemene Rekenkamer zal de term niet meer terugkomen in voortgangsrapportages en bij nieuwe grote projecten. Het begrip wordt te veel geassocieerd met de risicoreservering van bijna een miljard euro van de hsl-zuid en de Betuweroute. De minister boekt de reservering in het vervolg onder de post onvoorzien en geeft toe dat het woordgebruik “ongelukkig en verwarrend” is.

De Rekenkamer constateert tevreden dat veel van haar aanbevelingen worden overgenomen door het kabinet. In de gisteren gepresenteerde Terugblik 2005 heeft het instituut de effecten van elf rapporten van vorig jaar tegen het licht gehouden. Daarin komen onder meer de risicoreservering en stedelijke vernieuwing aan de orde.

Hoe minder politiek beladen een onderwerp is, hoe beter de aanbevelingen binnen een ministerie worden overgenomen, lijkt daarbij een belangrijke conclusie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels