nieuws

Heijmans krijgt boete van 14,4 miljoen euro

bouwbreed

rosmalen – Heijmans heeft van mededingingsautoriteit NMa boetes van in totaal 14,4 miljoen euro ontvangen. Dat heeft het Rosmalense bouwconcern gisteren laten weten. Van de boete is 8,5 miljoen euro opgelegd vanwege overtredingen van de mededingingswet in de grond-, water- en wegenbouwsector. Voor ongeoorloofd kartelgedrag bij grote projecten kreeg Heijmans 5,9 miljoen euro voor zijn […]

rosmalen – Heijmans heeft van mededingingsautoriteit NMa boetes van in totaal 14,4 miljoen euro ontvangen. Dat heeft het Rosmalense bouwconcern gisteren laten weten. Van de boete is 8,5 miljoen euro opgelegd vanwege overtredingen van de mededingingswet in de grond-, water- en wegenbouwsector. Voor ongeoorloofd kartelgedrag bij grote projecten kreeg Heijmans 5,9 miljoen euro voor zijn kiezen.

Heijmans kreeg eerder al een boete van 15 miljoen euro wegens illegaal vooroverleg en het maken van prijsafspraken. In totaal heeft het concern 45 miljoen euro gereserveerd voor de financiële afwikkeling van de bouwfraude.

Begin dit jaar maakte de NMa al bekend 350 gww-bouwers, waaronder Heijmans, te zullen beboeten. In totaal gaat het om een bedrag van 135 miljoen euro. Deze week ontvangen alle betrokken ondernemingen de definitieve sancties, bevestigt woordvoerder B. Roest van de kartelautoriteit. Volgende week komt de NMa zelf met meer details.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels