nieuws

ACE adviesbureau onderuit door mismanagement

bouwbreed

eindhoven – Mismanagement heeft geleid tot het faillissement van ACE Adviesbureau. Dat vermoedt E. van Helvoort van het detacheringsbureau Nivel. De ondernemer heeft nog 25.000 euro te goed van het omgevallen bedrijf.

“Ik vermoed dat de directie bewust voor een faillissement heeft gekozen om zo makkelijk van de schuldeisers af te komen”, speculeert Van Helvoort op de motieven van het ACE-management.

De directeur van Nivel vreest nu dat hij zijn geld niet meer zal krijgen. “Alles bij dat bedrijf is gehuurd of geleasd. Er zit geen cent meer in.” Zijn frustratie is des te groter omdat hij vermoedt dat ACE-eigenaar J. Brand – ook bekend als oprichter van het beursgenoteerde detacheringsbureau Brunel – met de activiteiten van de failliete onderneming een doorstart maakt in een andere bv.

Nevil onderhandelde tot begin deze week met de ACE-bestuurders over de openstaande rekening. Tijdens de gesprekken bleek dat het bedrijf met zulke grote tekorten kampt, dat zelfs de sociale premies en salarissen van het personeel niet meer betaald kunnen worden.

“Ik heb de heren toen de hand geschud en gezegd dat ik dan het faillissement van ACE aan zou vragen”, doet Van Helvoort verslag van de ontmoeting. Een dag later heeft de rechter een curator aangesteld bij ACE.

De Brandfort Groep, de holding waarin ACE is ondergebracht, zegt dat de huidige slechte markt het faillissement heeft veroorzaakt. Curator Van der Bilt durft niets te zeggen over de financiële problemen bij de onderneming. “Dat zijn we nu allemaal aan het onderzoeken”, laat zijn woordvoerder weten.

ACE Adviesbureau heeft als onderdeel van de Brandfort Groep een aantal zusterondernemingen met dezelfde naam. De woordvoerder van de holding laat weten dat deze bedrijven op geen enkele manier last ondervinden van de financiële problemen bij hun naamgenoot.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels