nieuws

BAM en Rabo bouwen studentenwoningen

bouwbreed

utrecht – BAM Woningbouw Breda bouwt in samenwerking met BAM Woningbouw Utrecht duizend studentenwoningen in opdracht van Rabo Vastgoed, die de eenheden ontwikkelt samen met de gemeente Utrecht en de Stichting Studenten Huisvesting Utrecht. Het gebouw is ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam. Ontwerp en inrichting van de appartementen (keuken/sanitair en een deel van de […]

utrecht – BAM Woningbouw Breda bouwt in samenwerking met BAM Woningbouw Utrecht duizend studentenwoningen in opdracht van Rabo Vastgoed, die de eenheden ontwikkelt samen met de gemeente Utrecht en de Stichting Studenten Huisvesting Utrecht.

Het gebouw is ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam. Ontwerp en inrichting van de appartementen (keuken/sanitair en een deel van de binnenruimte) wordt door Jan des Bouvrie uitgevoerd.

De appartementen komen op het terrein van de voormalige Rijks Automobiel Centrale op de hoek Beneluxlaan/Europaplein. Het RAC-terrein maakt deel uit van het huidige industrie- en bedrijventerrein langs het Merwedekanaal. In deze centraal gelegen zone van de stad wil de gemeente Utrecht een deel van de binnenstedelijke woningbouwopgave realiseren.

Binnenkort vraagt Rabo Vastgoed de bouwvergunning aan en start het een artikel-19-procedure op. De bouw begint naar verwachting september 2005. De oplevering van het complex wordt medio 2007 verwacht. De bouwkosten bedragen 40 tot 45 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels