nieuws

Woningbouw mogelijk nabij staalbedrijf

bouwbreed

haarlem – In de omgeving van staalfabriek Corus kunnen 1300 tot 1800 woningen worden gebouwd, zo zijn de gemeenten in de IJmond, provincie Noord-Holland en bedrijfsleven met elkaar overeengekomen. Het merendeel van de woningen verrijst in het centrum van IJmuiden. Milieu-gedeputeerde A. Moens en de gemeenten Beverwijk, Velsen en Heemskerk en het plaatselijke bedrijfsleven hebben […]

haarlem – In de omgeving van staalfabriek Corus kunnen 1300 tot 1800 woningen worden gebouwd, zo zijn de gemeenten in de IJmond, provincie Noord-Holland en bedrijfsleven met elkaar overeengekomen. Het merendeel van de woningen verrijst in het centrum van IJmuiden.

Milieu-gedeputeerde A. Moens en de gemeenten Beverwijk, Velsen en Heemskerk en het plaatselijke bedrijfsleven hebben de mogelijkheden van nieuwbouw in de omgeving van Corus bestudeerd. Het staalbedrijf investeert honderden miljoenen in verbetering van de productie. Daardoor vermindert de milieubelasting. Corus zal zich ook niet verzetten tegen de plannen.

Woningbouw blijkt mogelijk in het centrum van IJmuiden (1000 tot 1500 woningen), Velsen-Noord (tachtig) en Wijk aan Zee. Door verhuizing van een revalidatiecentrum naar het centrum van Beverwijk is er op de oude locatie aan zee ruimte voor tweehonderd nieuwe woningen..

Eerder vroeg het Rijk de gemeenten in de IJmond plek te vinden voor 4000 nieuwe woningen. Volgens burgemeester Th. Weterings van Beverwijk kan aan die vraag worden voldaan. Op grotere afstand van Corus zijn voldoende uitbreidingsgebieden beschikbaar.

Reageer op dit artikel