nieuws

Werk voor Siemens in Saudi-Arabië

bouwbreed Premium

erlangen – Een consortium geleid door het Duitse elektronicaconcern Siemens heeft een opdracht ter waarde van 1,8 miljard euro gekregen voor de bouw van een elektriciteitscentrale en een waterzuiveringsinstallatie in Saudi-Arabië. De opdracht is afkomstig van het Saudische nutsbedrijf Shuaibah Water and Electricity Company. De krachtcentrale en de waterzuiveringsinstallatie komen ongeveer 110 kilometer ten zuiden […]

erlangen – Een consortium geleid door het Duitse elektronicaconcern Siemens heeft een opdracht ter waarde van 1,8 miljard euro gekregen voor de bouw van een elektriciteitscentrale en een waterzuiveringsinstallatie in Saudi-Arabië.

De opdracht is afkomstig van het Saudische nutsbedrijf Shuaibah Water and Electricity Company. De krachtcentrale en de waterzuiveringsinstallatie komen ongeveer 110 kilometer ten zuiden van de stad Jeddah in het westen van Saudi-Arabië te liggen. De constructie vindt plaats in samenwerking met het Zuid-Koreaanse Doosan Heavy Industries & Construction.

De Siemens-divisie Power Generation (PG) levert drie stoomturbines met bijbehorende controlesystemen. Deze turbines hebben elk een vermogen van 400 megawatt. De installatie moet tegen het einde van 2009 operationeel zijn.

De ontziltingsfabriek wordt geleverd door Doosan en zal onder meer de steden Mekka en Jeddah dagelijks van ongeveer 880.000 kubieke meter vers drinkwater voorzien. (anp)

Reageer op dit artikel