nieuws

Vorst beschadigt oudste stenen huis

bouwbreed

NIJMEGEN – Nachtvorst tast de in Nijmegen gevonden resten van het oudste stenen huis van Nederland aan. Dat hebben archeologen geconstateerd. Om verdere schade te voorkomen worden de stenen funderingen nu tijdelijk uit de bodem gehaald, zo heeft de gemeente laten weten. De fundering is kortgeleden bij graafwerkzaamheden in het centrum van Nijmegen gevonden. Enkele […]

NIJMEGEN – Nachtvorst tast de in Nijmegen gevonden resten van het oudste stenen huis van Nederland aan. Dat hebben archeologen geconstateerd. Om verdere schade te voorkomen worden de stenen funderingen nu tijdelijk uit de bodem gehaald, zo heeft de gemeente laten weten.

De fundering is kortgeleden bij graafwerkzaamheden in het centrum van Nijmegen gevonden. Enkele nachten met lichte vorst hebben afbrokkeling van de kwetsbare tufstenen veroorzaakt. Archeologen denken dat de stenen muren uit ongeveer 40 na Chr. dateren.

Nu de fundering tijdelijk wordt weggehaald, is exacter onderzoek mogelijk. Op de plek van de opgraving bouwt de gemeente een appartementencomplex met parkeergarage.

Reageer op dit artikel