nieuws

Vakbond eist actie in studie brand Catshuis

bouwbreed Premium

den haag – Vakbond FNV Bouw vindt dat de overheid de schijn wekt bewust het onderzoek naar de brand in het Catshuis te vertragen. De vakbond denkt dat de overheid daarmee haar eigen falen probeert te verbloemen. Bij de brand in 2004, het gevolg van een explosie, kwam een schilder om het leven. FNV Bouw […]

den haag – Vakbond FNV Bouw vindt dat de overheid de schijn wekt bewust het onderzoek naar de brand in het Catshuis te vertragen. De vakbond denkt dat de overheid daarmee haar eigen falen probeert te verbloemen.

Bij de brand in 2004, het gevolg van een explosie, kwam een schilder om het leven. FNV Bouw vermoedt dat bij werkzaamheden aan de vloer gebruik is gemaakt van thinner, een zeer giftige, explosieve en brandbare stof. Die mag niet binnen worden gebruikt. De Rijksgebouwendienst had opdracht voor de werkzaamheden gegeven.

In een brief aan minister Donner (Justitie) eiste FNV Bouw gisteren actie. Mocht er binnen vier weken niets gebeuren, dan zoekt de vakbond naar wegen om vervolging af te dwingen.

Er is nog geen spoor van justitieel optreden, aldus de vakbond. “De overheid laadt steeds sterker de verdenking op zich dat zij haar eigen falen toedekt”, schrijft de bond in de brief.

Vervolging van de werkgever van de schilder is volgens FNV Bouw onontkoombaar. Maar in de ogen van de vakbond moet ook naar de rol van de overheid worden gekeken. “Liet zij het gebruik van een verboden middel oogluikend toe, omdat dit de oplevering bespoedigde”, vraagt de vakbond bijvoorbeeld aan Donner.

Reageer op dit artikel