nieuws

Utrechtse Uithof moet af van saai en tochtig imago

bouwbreed Premium

utrecht – De Uithof moet zich transformeren tot een volwaardige wijk voor iedereen. Behalve het geven van onderwijs, moet er ook kunnen worden gewerkt, gewoond en gerecreëerd. Dit blijkt uit de toekomstvisie voor de komende tien jaar van de gemeente Utrecht.

De Uithof staat nu nog bekend als tochtig en saai, maar dat moet veranderen door meer woningbouw, kantoren, winkels en horeca. De westzijde van het gebied dient als nieuwe entree voor de stad, met meer ruimte voor representatieve bedrijven. Ook komt er een transferium voor forensen, met een grote parkeergarage. Nieuwe gebouwen mogen maximaal 80 meter hoog worden.

Behalve de gemeente, heeft ook de Universiteit van Utrecht plannen voor De Uithof. Het centrumgebied moet veranderen tot het �kloppende hart� van de wijk, met een plein, park en waterpartijen. Rond de bebouwde kern zal een stadswal komen voor een overgang naar het omringende groene gebied.

De plannen van de universiteit vallen samen met de aanleg van de busbaan op de Heidelberglaan de komende jaren. Volgens de onderwijsinstelling biedt dat een mooi moment om na te denken over herinrichting van het gebied. Over de financiering van de herinrichtingsplannen zijn nog geen afspraken gemaakt. Het is de bedoeling eind 2006 met de uitvoering te beginnen. De toekomstvisie voor De Uithof wordt in 2006 door de politiek besproken.

Reageer op dit artikel