nieuws

Tsunami-slachtoffers stovend onder metalen golfplaten

bouwbreed Premium

Tijdelijk onderdak voor de slachtoffers van de tsunami in India. Een goed voorbeeld van slechte hulp: de daken van metalen golfplaten maken dat de vluchtelingen in de zomer welhaast worden gebraden. Het opvangkamp werd dan ook al binnen enkele dagen na oplevering verlaten. Twaalf landen werden op Tweede Kerstdag 2004 getroffen door de vloedgolf die […]

Tijdelijk onderdak voor de slachtoffers van de tsunami in India. Een goed voorbeeld van slechte hulp: de daken van metalen golfplaten maken dat de vluchtelingen in de zomer welhaast worden gebraden. Het opvangkamp werd dan ook al binnen enkele dagen na oplevering verlaten. Twaalf landen werden op Tweede Kerstdag 2004 getroffen door de vloedgolf die werd veroorzaakt door een onderzeese aardbeving met een kracht van 9 op de schaal van Richter. In totaal kostte die aan 280.000 mensen het leven. Een jaar later is er veel kritiek op de hulpverlenende organisaties en bedrijven die hulp boden. Veel geld blijkt nog niet te zijn uitgegeven en driekwart van de overlevenden heeft nog steeds geen dak boven het hoofd. De organisaties zelf wijzen op de lastige coördinatie en zeggen dat wederopbouw nu eenmaal lang duurt.Foto: HH/Tim Hetherington

Reageer op dit artikel