nieuws

Stichting

bouwbreed

Storten van kunststof kozijnen is verboden. Bij sloop of renovatie kunnen kunststof kozijnen worden ingeleverd bij depothouders van de Stichting Recycling VKG (SRVKG). De depothouders transporteren containers met kunststof kozijnen naar verwerkers in België en Duitsland. Daar wordt kunststof door middel van mechanische recycling teruggewonnen voor hoogwaardig hergebruik. De Stichting geeft een bijdrage voor de […]

Storten van kunststof kozijnen is verboden. Bij sloop of renovatie kunnen kunststof kozijnen worden ingeleverd bij depothouders van de Stichting Recycling VKG (SRVKG). De depothouders transporteren containers met kunststof kozijnen naar verwerkers in België en Duitsland. Daar wordt kunststof door middel van mechanische recycling teruggewonnen voor hoogwaardig hergebruik. De Stichting geeft een bijdrage voor de depotkosten, het transport en de verwerking van de kozijnen. Ook voor het tijdelijk in depot houden, bijvoorbeeld containers op de bouwplaats, bestaat er een financiële ondersteuning.

Het geld voor deze ondersteuning komt bij de Stichting binnen door het innen van de verwijderingsbijdrage op nieuwe kozijnen die op de markt komen. Door een Algemeen Verbindend Verklaring, uitgegeven door het Ministerie van VROM, moet de gehele branche de verwijderingsbijdrage betalen. Deze algemene verbintenis liep 15 augustus dit jaar af.

De SRVKG int de verwijderingsbijdrage en zet zich verder ondermeer in voor het begeleiden en instrueren van deelnemende bedrijven en uitvoeringsorganisaties, het verstrekken van informatie aan publiek en betrokkenen in de bouw en het stimuleren van bekendheid over de recycling van oude kunststof kozijnen in Nederland.

Reageer op dit artikel