nieuws

Sportpaleis Ahoy aan vooravond van renovatie

bouwbreed

rotterdam – Sportpaleis Ahoy in Rotterdam gaat in 2007 flink op de schop. In de zomer van dat jaar begint een grondige renovatie waardoor Ahoy 5000 bezoekers meer kan ontvangen dan de maximaal 10.000 van nu. Ook ondergaat de 35-jarige evenemententempel een modernisering en verbetering van de arena.

De ingrepen vergen een investering van 40 miljoen euro. De renovatie was lange tijd onzeker, omdat er eerst een haalbaarheidsstudie plaatshad naar het prestigieuze World Port Plaza. Hier zouden Ahoy� en stadion De Kuip samen in opgaan. Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam besloot onlangs af te zien van dit 500 miljoen euro kostende project. Het stadsbestuur geeft de voorkeur aan uitbreiding van Ahoy� op de huidige locatie.

Om de capaciteit te kunnen uitbreiden neemt Ahoy� de arena onder handen. De kopzijden worden gesloopt waarna op die plekken nieuwe tribunes verrijzen op zowel de eerste als de onderring. Alle zitplaatsen krijgen nieuwe stoelen. De uiteinden van de tribunes bij het podium vallen eveneens onder de slopershamer waardoor er extra zitplaatsen kunnen worden gecreëerd. Volgens directeur J. van der Vegt krijgt het sportpaleis de vorm van een echte arena. De podiumopstelling is centraler.

Ahoy� krijgt ook meer horecavoorzieningen. Er komen terrassen, lounges, foyers, restaurants en een vip-tribune met eigen horecavoorzieningen.

De laatste renovatie van het Rotterdamse evenementencomplex dateert van 1998. (anp)

Reageer op dit artikel