nieuws

Schildersbedrijf vervolgd om brand

bouwbreed Premium

den haag – Het Openbaar Ministerie in Den Haag vervolgt schildersbedrijf De Goede uit Vlaardingen voor de brand in het Catshuis mei vorig jaar. Bij de brand kwam een 49-jarige werknemers van het schildersbedrijf om het leven. Uit onderzoek is vast komen te staan dat hij en zijn collega werkten met het middel thinner, terwijl […]

den haag – Het Openbaar Ministerie in Den Haag vervolgt schildersbedrijf De Goede uit Vlaardingen voor de brand in het Catshuis mei vorig jaar.

Bij de brand kwam een 49-jarige werknemers van het schildersbedrijf om het leven. Uit onderzoek is vast komen te staan dat hij en zijn collega werkten met het middel thinner, terwijl gebruik daarvan binnenshuis is verboden.

Volgens justitie waren er niet genoeg maatregelen getroffen om brand of explosiegevaar te voorkomen. De ontploffing waarmee de brand begon, is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt doordat de thinner werd ontstoken door een waakvlam van een gaskachel, meldt justitie.

Reageer op dit artikel