nieuws

Renson Screenvent Mistral in elke positie stormvast

bouwbreed Premium

waregem – Renson, fabrikant van ventilatie- en zonweringsproducten in Waregem, België, brengt met de Mistral een nieuw stormvast type van het ventilatie/zonweringssysteem Screenvent.

Screenvent is een combinatie van een zelfregelend ventilatierooster en een zonweringsscherm. Het systeem zorgt voor toevoer van verse lucht en beperkt de warmteoverlast in de zomer. Het is een functionele én esthetische oplossing om een binnenklimaat te beheersen, zegt Renson. Omdat hij boven op het raam is gemonteerd zit de Screenvent bijna helemaal achter het metselwerk. Van buiten is hij daardoor nagenoeg onzichtbaar.

Dankzij de afneembare binnenklep is het systeem eenvoudig te onderhouden en kan het zonweringsdoek – de screen – simpel worden vervangen. Er zijn verschillende bedienings- en kleurenkeuzes. De Screenvent Mistral heeft een nieuw type screen, dat dankzij een gepatenteerd geleidingssysteem in elke positie en bij elke windsnelheid windvast is. Door het ritssysteem van doek en geleider is het systeem volkomen insectenwerend, aldus de fabrikant. Een aangepast doek kan zorgen voor een volledige verduistering. Het systeem is te gebruiken in nieuwbouw en renovatie.

Renson laat de Screenvent Mistral zien op de vakbeurs Polycclose in Gent (19 tot en met 21 januari). Een andere noviteit van het bedrijf daar is de Sunclips Patio. Een zonwering van schuifpanelen met designlamellen in een kader van slechts 5 millimeter profieldikte.

Reageer op dit artikel