nieuws

Provincie betaalt Westlandse riolering

bouwbreed Premium

DEN HAAG – Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben besloten 2,95 miljoen euro bij te dragen aan een nieuw rioleringssysteem in het Westland. De provincie financiert in principe geen aanleg van een riolering, maar “het is een vrij fors en uniek probleem en daarom heeft Provinciale Staten besloten een uitzondering te maken”, legde een woordvoerder uit. […]

DEN HAAG – Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben besloten 2,95 miljoen euro bij te dragen aan een nieuw rioleringssysteem in het Westland. De provincie financiert in principe geen aanleg van een riolering, maar “het is een vrij fors en uniek probleem en daarom heeft Provinciale Staten besloten een uitzondering te maken”, legde een woordvoerder uit. In het glastuinbouwgebied vindt een groot aantal ongezuiverde lozingen plaats direct in het oppervlaktewater. Het gaat vooral om bedrijfsafvalwater. Het nieuwe rioleringssysteem moet hier een einde aan maken. Het Hoogheemraadschap Delfland en de gemeente Westland dragen ook bij in de kosten.

Reageer op dit artikel