nieuws

Prefab woningen voor starters in Oldenzaal

bouwbreed Premium

oldenzaal – De gemeente Oldenzaal heeft het initiatief genomen voor de bouw van twintig prefab-woningen voor starters. Het gaat om Flexline-woningen die ontwikkeld zijn door Teha Elementen uit Haaksbergen. De kostprijs van de woningen, exclusief de grond, bedraagt zo�n 50 mille per huis. De hoogte van de huurprijs is nog niet bekend. De woningen worden […]

oldenzaal – De gemeente Oldenzaal heeft het initiatief genomen voor de bouw van twintig prefab-woningen voor starters. Het gaat om Flexline-woningen die ontwikkeld zijn door Teha Elementen uit Haaksbergen. De kostprijs van de woningen, exclusief de grond, bedraagt zo�n 50 mille per huis. De hoogte van de huurprijs is nog niet bekend.

De woningen worden in hun geheel in de fabriek gemaakt en vervolgens met vrachtwagens naar de plek gereden. De prefab-bouw duurt in totaal dertien dagen.

De starterswoning heeft een vloeroppervlakte van 48 vierkante meter. Voor de woningtoewijzing heeft de gemeente de plaatselijke woonmaatschappij WBO ingeschakeld. Oldenzaal wil de komende vijf jaren 350 starters huisvesten en overweegt nog meer Flexline-woningen te realiseren.

Reageer op dit artikel