nieuws

Plan voor groot handelscentrum Breda

bouwbreed

breda – Als het aan Vrodest Projectontwikkeling in Hilvarenbeek en DTZ Zadelhoff ligt krijgt Breda binnen enkele jaren een Europees handelscentrum met een oppervlakte van ten minste 30.000 vierkante meter.

Eerder deze week presenteerden beide bedrijven hun eerste plannen voor zo�n New European Tradecentre. Het gaat om een complex van twee kantoortorens, een van 50 meter en een van 70 meter. De twee torens worden in het ontwerp van Hooper Architects met elkaar verbonden via een gebouw van twee tot drie verdiepingen met daarin gezamenlijke voorzieningen. Onder het complex is parkeergelegenheid. De locatie voor het handelscentrum bij het knooppunt Princeville is al in handen van Vrodest. Als het past in het bestemmingsplan zouden de initiatiefnemers de kantoortorens nog wat willen verhogen.

Directeur C. Vinken van Vrodest gaat uit van een investering van tussen de 30 en 40 miljoen euro. Een concrete termijn kan hij nog niet noemen. “Het zou mooi zijn als we dit binnen een paar jaar kunnen realiseren.” Breda is volgens hem een goede locatie voor zo�n handelscentrum vanwege de gunstige ligging tussen de havensteden Rotterdam en Antwerpen.

Bij de gemeente Breda zijn de plannen nog niet bekend.

Reageer op dit artikel