nieuws

Plan parkeergarage in centrum Den Haag

bouwbreed

den haag – Projectontwikkelaar AM Vastgoed, investeerder Rob Brinkel en architectenbureau Queeste willen een ondergrondse parkeergarage aanleggen onder het monumentale Lange Voorhout in Den Haag. “Het uitgangspunt daarbij is dat de situatie van honderd jaar geleden wordt hersteld”, zegt J. Trimbos, woordvoerder van architectenbureau Queeste. De auto�s die nu op de historische plek in de […]

den haag – Projectontwikkelaar AM Vastgoed, investeerder Rob Brinkel en architectenbureau Queeste willen een ondergrondse parkeergarage aanleggen onder het monumentale Lange Voorhout in Den Haag.

“Het uitgangspunt daarbij is dat de situatie van honderd jaar geleden wordt hersteld”, zegt J. Trimbos, woordvoerder van architectenbureau Queeste. De auto�s die nu op de historische plek in de Haagse binnenstad, nabij het Binnenhof, staan zijn al jaren een discussiepunt. De garage voor 550 auto�s maakt het gebied autovrij. Het project kan in twee jaar worden gerealiseerd. Concrete afspraken over de aanleg zijn er nog niet. “Er moet nog van alles worden afgesproken”, aldus Trimbos.

Met de bouw is een bedrag gemoeid tussen 15 en 20 miljoen euro. Volgens Trimbos is het bouwen van een ondergrondse parkeergarage in het historische stadshart geen enkel probleem.

De Haagse wethouder B. Bruins (verkeer), staat positief tegenover de plannen, doch tekent daarbij aan dat er nog veel mitsen en maren zijn. Zo mag de historische omgeving niet lijden onder de bouw en mogen de in- en uitgangen het stadsbeeld niet verstoren.

Reageer op dit artikel