nieuws

Pigment maakt beton diep blauwzwart

bouwbreed

leverkusen – Lanxess uit Leverkusen in Duitsland produceert een nieuwe ijzeroxidepigment. Het is Bayferrox 360, dat een diep blauwzwarte kleur aan beton geeft. Tot nu toe was die kleur zelfs met 9 procent pigment ten opzichte van het cement niet te bereiken. Volgens producent Lanxess heeft ijzeroxide het voordeel weersbestendig te zijn. De kleur komt […]

leverkusen – Lanxess uit Leverkusen in Duitsland produceert een nieuwe ijzeroxidepigment. Het is Bayferrox 360, dat een diep blauwzwarte kleur aan beton geeft. Tot nu toe was die kleur zelfs met 9 procent pigment ten opzichte van het cement niet te bereiken.

Volgens producent Lanxess heeft ijzeroxide het voordeel weersbestendig te zijn. De kleur komt het best tot zijn recht in combinatie met lichtgekleurde cement. Bayferrox 360 is bedoeld voor de betonproductenindustrie. Het materiaal is verkrijgbaar in poedervorm, maar ook vloeibaar, zowel voor gewapend als voor ongewapend beton.

Lanxess denkt met het nieuwe pigment tegemoet te komen aan een stijgende vraag naar zwart gekleurd beton.

Reageer op dit artikel