nieuws

Onduidelijkheid over verlaagd btw-tarief schaadt bedrijven

bouwbreed Premium

brussel – De voortdurende besluiteloosheid in Europa over een verlaagd btw-tarief voor arbeidsintensieve diensten schaadt bedrijven, medewerkers en de maatschappij in de lidstaten. Met dit statement reageert de Europese federatie van bouwondernemers FIEC op de uitkomst van de vergadering van de ministers van Economische Zaken en Financiën van de Europese Unie. De ministers konden niet […]

brussel – De voortdurende besluiteloosheid in Europa over een verlaagd btw-tarief voor arbeidsintensieve diensten schaadt bedrijven, medewerkers en de maatschappij in de lidstaten.

Met dit statement reageert de Europese federatie van bouwondernemers FIEC op de uitkomst van de vergadering van de ministers van Economische Zaken en Financiën van de Europese Unie. De ministers konden niet tot overeenstemming komen over de handhaving van een verlaagd btw-tarief.

De FIEC pleit er al sinds 2003 voor om, naast arbeidsintensieve diensten van bijvoorbeeld de kappers en schilders, ook renovatie en onderhoud van woningen onder een verlaagd btw-tarief te brengen. Daar is volgens FIEC alle reden toe. “Sinds 1999 heeft een aantal landen (België, Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal) een proef met verlaagd btw-tarief uitgevoerd. Onderzoek heeft aangetoond dat dit alleen al in de bouwsector bijna 170.000 nieuwe banen heeft opgeleverd. Daarnaast dringt het verlaagd btw-tarief ook zwartwerk terug”, aldus FIEC-voorzitter W. Küchler.

Nu de ministers van Financiën niet tot overeenstemming zijn gekomen, wordt het besluit voorgelegd aan de Europese regeringsleiders op 16 december

Reageer op dit artikel