nieuws

Nog geen uitsluitsel van Eternit

bouwbreed

DEN HAAG – Staatssecretaris Van Geel (milieu) heeft nog geen uitsluitsel gekregen van het asbestbedrijf Eternit dat het bereid is de asbestslachtoffers in het Overijsselse Goor schadeloos te stellen en mee te betalen aan het opruimen van de asbestvervuiling. Van Geel had maandag een “constructief” gesprek met de Vlaamse directie van Eternit, zei zijn woordvoerder […]

DEN HAAG – Staatssecretaris Van Geel (milieu) heeft nog geen uitsluitsel gekregen van het asbestbedrijf Eternit dat het bereid is de asbestslachtoffers in het Overijsselse Goor schadeloos te stellen en mee te betalen aan het opruimen van de asbestvervuiling. Van Geel had maandag een “constructief” gesprek met de Vlaamse directie van Eternit, zei zijn woordvoerder na afloop. “Eternit voelt een maatschappelijke verantwoordelijkheid en zegt niet op voorhand nee.”

Het bedrijf wees wel op de verantwoordelijkheid van andere bedrijven voor asbestvervuiling, en drong aan op een landelijke aanpak. Van Geel was niettemin tevreden. Over een week is een tweede, laatste gesprek met de Eternit-leiding voorzien, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel