nieuws

Nederland geeft gratis grond voor Strafhof

bouwbreed Premium

den haag – Nederland stelt gratis de grond beschikbaar als wordt besloten tot nieuwbouw voor het Internationaal Strafhof (ICC) op het terrein van de Alexanderkazerne in Den Haag. Voor de bouw van het gebouw zelf geeft Nederland een lening van maximaal 200 miljoen euro onder gunstige voorwaarden. Dat heeft de Nederlandse delegatieleider E. Wellenstein vrijdag […]

den haag – Nederland stelt gratis de grond beschikbaar als wordt besloten tot nieuwbouw voor het Internationaal Strafhof (ICC) op het terrein van de Alexanderkazerne in Den Haag. Voor de bouw van het gebouw zelf geeft Nederland een lening van maximaal 200 miljoen euro onder gunstige voorwaarden.

Dat heeft de Nederlandse delegatieleider E. Wellenstein vrijdag bekendgemaakt tijdens de ASP, de jaarlijkse vergadering van de honderd bij het ICC aangesloten landen die deze week in Den Haag bijeen is. Op de ICC-oprichtingsconferentie in Rome in 1998 had Nederland slechts aangeboden de huisvesting voor de eerste tien jaar te betalen. Den Haag was daarna onder diplomatieke druk komen te staan om als gastland meer te bieden, gelet op wat bij andere internationale organisaties gebruikelijk is.

Reageer op dit artikel